MEER INFORMATIE

Op aanvraag kan de cursus ook op locatie elders (in Nederland en België) gegeven worden. Informeer op info@HIQ.nl naar de moglijkheden.

Kosten: zie Tarieven

In de agenda vindt u de data waarop de cursus gegeven wordt.

Hier kunt u een inschrijfformulier aanvragen.

REACTIES OP DE CURSUS

Stof tot nadenken, je kunt er iets mee in de praktijk!
Veel herkenning, leuke avond gehad vanavond!
Goed om met elkaar over hoogbegaafdheid te kunnen praten.
Ik heb meer begrip gekregen voor mijn kind.
Zeer leerzame avonden, had altijd weer zin in de volgende bijeenkomst!
De avonden zijn erg boeiend door de deskundigheid van de leiding.
Je wordt er een stuk wijzer van!
Ik had veel aan de avond over school, fijn al die praktische tips!"Een maand na de KOS cursus, een kleine evaluatie.

Wendy, ruim een maand geleden hebben wij bij jou de KOS cursus gevolgd. Nou, ik kan je vertellen, dat hadden we jaren eerder moeten doen!
Tijdens de cursus was het heerlijk om te ervaren dat je jezelf niet hoeft te verdedigen. Je voelde herkenning, vreugde, verdriet maar vooral erkenning.
Ik denk dan ook dat ik namens alle cursisten kan zeggen: 'Jammer dat het afgelopen is...'
Het vertrouwen en de daaruit voortvloeiende steun en adviezen van jouw kant zal ik nooit vergeten! Steun en advies waar je wat mee kan en ik vind het dan ook leuk om jou wat te vertellen van de veranderingen binnen ons gezin en de vernieuwde blik op mensen buiten het gezin.

Allereerst was het heel verfrissend om te ontdekken hoe wij zelf communiceren. Ik besef nu dat het ook aan mijzelf kan liggen als mijn boodschap niet overkomt. Het fijne van de cursus is dat ik nu ook weet hoe ik het anders moet doen.
Ook heb jij ons geleerd hoe je de stijl van 'de ander' ontdekt en, heel belangrijk, hoe je met die andere stijl om moet gaan.
Het eerste gesprek op school heb ik dan ook 180 graden anders aangepakt dan dat ik eigenlijk van plan was. Ok!, je moet leren jezelf opzij te zetten, maar na afloop ben ik huilend naar huis gefietst vanwege het positieve effect. De juf is weer enthousiast, wat ik vraag gebeurd, en de buikpijn bij onze middelste is over!
Ik besef nu ook heel goed dat ik maar al te vaak zelf de stoorzender ben geweest in de communicatie met school.

Thuis is ook het nodige veranderd. We benaderen de kinderen anders. We zijn veel duidelijker geworden en we kaderen beter. De 'IK' formule doet wonderen.
Het schaamrood stond wel op mijn kaken toen ik ontdekte dat mijn communicatie met mijn brugklas dochter niet bepaald de beste was. Wat moet ze zich door mijn toedoen vaak beroerd gevoeld hebben. Als zij al baalde van een slecht cijfer deed ik er vaak nog een schep boven op. Nu heb jij verteld hoe je goed reageert en ook hoe je op een goede manier kan doorvragen. Het kwam zelf zo ver dat mijn dochter uitriep: 'nou, mam, ik kan merken dat je bij Wendy bent geweest, eindelijk doe je normaal...'

Verder zijn we met tijd gaan werken. De kleurenklok heeft zijn intrede gedaan. Heerlijk! Op tijd op school en zonder mopperen naar bed. Het is duidelijk geworden dat geen tijdsbesef onrust veroorzaakt en concentratie moeilijk maakt.

We zijn erg blij dat we de cursus als vader en moeder samen hebben gedaan. De verandering is nu ook 'een ding' van ons samen. Ik denk ook wel dat dat het succes vergroot.
Het lijkt misschien dat alles hier nu op rolletjes loopt. Ha, ha, het gaat ook nog wel eens mis hoor. Maar jij Wendy, hebt ons een enorme slinger de goede kant op gegeven!!!

Duizendmaal bedankt."
- Een vader, een moeder en 5 dochters.

DELEN